Urządzenia i Akcesoria
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sosu sojowego
-
30 g octu ryżowego
-
30 g oleju sezamowego
-
1230 g wody
-
10 g cukru
-
1 łyżka ziaren sezamu, czarnego
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
200 g łososia wędzonego na zimno, w kawałku200 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry jakości sashimi (patrz wskazówka)
-
120 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g komosy ryżowej (quinoa) czarnej lub białej
-
200 g dyni np. piżmowej, hokkaido, obranej, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej100 g fasoli edamame, mrożonej (patrz wskazówka)
-
1 mango, dojrzałe
-
1 awokado dojrzałe
-
1 zielona cebulka ze szczypiorkiem
-
4 łyżki orzechów nerkowca
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1051.8 mg
Białko
23.1 g
Kalorie
2388.4 kJ /
570.9 kcal
Tłuszcz
30.4 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
55.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Wegetariański poke bowl
50 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Makaron udon z krewetkami
30 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Bowl z ryżem i łososiem
50 min