Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe ragout z ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
30 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki soli
-
300 g ryżu
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
400 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w ćwiartki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g skrobi ziemniaczanej10 g skrobi kukurydzianej
-
10 g syropu klonowego
-
20 g sosu sojowego, light
-
1 - 2 łyżeczki sosu sriracha1 - 2 łyżeczki sosu sambal oelek (patrz wskazówka)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
natka pietruszki, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
216 mg
Białko
12 g
Kalorie
2939 kJ /
702 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
105 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Tofu tikka masala
55 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Kalafior tikka masala
30 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min