Dyniowe ragout z ryżem
TM5 TM6

Dyniowe ragout z ryżem

4.5 (8 ocen)

Składniki

  • 1200 g wody
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli
  • 300 g ryżu
  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g skrobi kukurydzianej
    lub 10 g skrobi ziemniaczanej
  • 10 g syropu klonowego
  • 20 g sosu sojowego, light
  • 1 - 2 łyżeczki sosu sambal oelek (patrz wskazówka)
    lub 1 - 2 łyżeczki sosu sriracha
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g dyni Hokkaido, pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • natka pietruszki, świeża, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2939 kJ / 702 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
105 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Błonnik
3.3 g
Sód
216 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy