Mini zielone shakshuki

4.6 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 porcja

Składniki

  • 20 g oleju
    20 g oliwy z oliwek
  • 170 g pora tylko biała część, pokrojona w 1 cm plastry
  • 40 g liści szpinaku, świeżych
  • 40 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • ½ łyżeczki nasion kopru włoskiego, suszonych
  • ¼ łyżeczki soli
  • 8 jajek
  • 4 łyżki zielonego groszku, mrożonego
  • sumak (opcjonalnie) do posypania
  • 500 g wody
  • grzanki do podania
  • awokado pokrojone w plastry, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 168.6 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 531.2 kJ / 127 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...