Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 rebanadas de pan rústico o baguette
- 1 diente de ajo
- 20 g de albahaca fresca (hojas y parte del tallo)
- 1 pellizco de sal
-
30
g de pistachos (sin piel y sin sal)
lub 30 g de nueces peladas u otro fruto seco a su elección - 50 - 60 g de aceite de oliva
- 125 g de mozzarella fresca escurrida y desmenuzada
- 200 g de tomates cherry cortados en rodajas
- 12 - 24 aceitunas negras
- 12 filetes de anchoa en aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 757 kJ / 181 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 408 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada mixta con langostinos al ajillo
15 Min
Salmón asado con tomates secos
20 Min
Minisoufflés de parmesano
1h
Raviolis de nueces con salsa de cava
1 Std. 30 Min
Sándwich integral con salteado de salmón, aguacate y rúcula
25 Min
Salmón en costra de tomate con arroz
30 Min
Ensalada tibia de patatas y espinacas con tomates secos
40 Min
Huevos endiablados (Devilled Eggs)
55min
Pasta risottata con pesto de aceituna y almendra
30 Min
Mini coca con ratatouille
25 Min
Trenza de setas, chalotas y gorgonzola
1h
Espaguetis negros con langostino y salsa de parmesano
45 Min