Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de jamón ibérico en lonchas
- 100 g de puerro (la parte blanca) en rodajas
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de mantequilla
- 250 g de patata chascada
- 300 g de guisantes congelados
- 500 g de agua
- 400 g de leche
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 85 g de guisantes fritos con wasabi
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 232 kJ / 55 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 155.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerro con parmesano
45 min
Crema San Germán
40 min
Crema parmentier de setas shiitake
35min
Vichyssoise de aguacate con gambones
1h 30min
Vichyssoise
2h 20min
Bisque de langostinos a la vainilla
1h
Parmentier de batata y pato confitado
50min
Crema tibia de espárragos con berberechos
5min
Espaguetis negros con langostino y salsa de parmesano
45 min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min
Pizza nero di sepia con pulpo y pesto de almendra
25min
Crema fría de espárragos blancos con berberechos
5min