Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g de jamón ibérico en lonchas
- 100 g de puerro (la parte blanca) en rodajas
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de mantequilla
- 250 g de patata chascada
- 300 g de guisantes congelados
- 500 g de agua
- 400 g de leche
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 85 g de guisantes fritos con wasabi
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 232 kJ / 55 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 155.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30 min
Turrón de brie
2h 15min
Milhojas de patatas
1h 30 min
Rollito de salmón sobre tosta con parmesano
40min
Aceitunas rellenas de vermut sólido
1h 10min
Bisque de langostinos a la vainilla
1u.
Estrella de hojaldre con sardinas
1h 30 min
Vasitos ratatouille con gelatina de tomate
2sa 35 dk
Vasitos de crema de piquillos con trufa y gulas
30min
Caldereta de langosta
1u.
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45 min
Crema tibia de espárragos con berberechos
5 Min