Urządzenia i Akcesoria
Mussels with Thai Green Curry Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions
Składniki
-
fresh cilantro leaves plus extra for garnishing15 g
-
green chillies, fresh (opcjonalnie) cut in pieces, plus extra for garnishing60 g
-
garlic cloves2
-
shallots30 g
-
ginger, fresh peeled, cut in round slices (3 mm/⅛ in.)15 g
-
coriander seeds1 tbsp
-
cumin seeds1 tsp
-
pepper, ground½ tsp
-
limes zest of 1 lime and juice of 22
-
olive oil30 g
-
soy sauce20 g
-
coconut milk350 g
-
brown sugar20 g
-
mussels, fresh, cleaned1500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
910.1 mg
Białko
32.1 g
Kalorie
1706.7 kJ /
407.9 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Noir
11 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Braised Dongpo Pork
Brak ocen
Peking-Style Duck Pancakes
11 godz. 25 min
Singapore Chilli Crab
50 min
Oil Free Braised Chicken Wings
50 min
Beer Pickles
24 godz. 20 min
Chilli crunch (TM6)
30 min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, using modes)
25 min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 godz. 20 min
Caramelised onions (400-500 g)
25 min
Coconut Bao with Prawns
1 godz. 40 min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 min
Slow Cooked Chili con Carne (Metric)
7 godz.