Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g beef fillet steak, cut in strips (approx. 2 cm x 5 cm)
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger root, sliced (2 mm)
- 40 g gochujang paste
- 20 g light soy sauce
- 1050 g water
- 1 tbsp sugar
- ½ tsp salt, plus 4-5 pinches for seasoning
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 20 g oil, plus 1 tbsp extra for frying eggs
- 150 g fresh shiitake mushrooms, sliced (0,5 cm)
- 1 tsp white sesame seeds
- 180 g short-grain rice, Korean or Japanese
- 120 g carrots, cut in strips
- 100 g fresh spinach leaves
- 120 g fresh bean sprouts
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp sesame oil, toasted
- 4 eggs
- 1 tbsp oil, for frying eggs
- 4 wheat tortillas (approx. Ø 30 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3169.4 kJ / 757.5 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 76.7 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1616.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red Bean, Chicken and Sweet Potato Stew
45 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Lemon Garlic Salmon
2 godz. 20 min
Spanish Rice
35 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20 min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30 min
Sichuan spaghetti
50 min
Tomato and Feta Pasta
50 min
Baja-Style Fish Tacos
30 min
Creole Style Jambalaya
1 godz. 10 min