![Bibimbap burrito Bibimbap burrito](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f40762bd34acddda1dec2e37a3ba8057/Derivates/e4a4873edaab533a6dfdcf208197b0a0a5afe95b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g beef fillet steak, cut in strips (approx. 2 cm x 5 cm)
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger root, sliced (2 mm)
- 40 g gochujang paste
- 20 g light soy sauce
- 1050 g water
- 1 tbsp sugar
- ½ tsp salt, plus 4-5 pinches for seasoning
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 20 g oil, plus 1 tbsp extra for frying eggs
- 150 g fresh shiitake mushrooms, sliced (0,5 cm)
- 1 tsp white sesame seeds
- 180 g short-grain rice, Korean or Japanese
- 120 g carrots, cut in strips
- 100 g fresh spinach leaves
- 120 g fresh bean sprouts
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp sesame oil, toasted
- 4 eggs
- 1 tbsp oil, for frying eggs
- 4 wheat tortillas (approx. Ø 30 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3169.4 kJ / 757.5 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 76.7 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1616.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinach and Artichoke Garlic Bread
20 min
Miso carbonara udon
25 Min
Paneer tikka pizza
2 Std.
Lemon grass beef salad
30 min
Ham and Spinach Egg Wrap
40 min
Pineapple Teriyaki Salmon
30 min
Spinach and chorizo filo pies
45 min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, TM6)
30 min
Bibimbap Burrito
45 min
Miso Carbonara Udon
25 Min
Bulgogi (Pan-fried Marinated Beef)
1 godz. 20 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min