Gougère puffs with salmon mousse

Gougère puffs with salmon mousse

4.8 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 godz. 35 min
20 pieces

Składniki

Salmon mousse
  • fresh boneless salmon fillet skinless and cut into pieces (4 cm)
    150 g
  • butter
    20 g
  • hot smoked salmon broken into pieces
    150 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • fresh dill leaves only
    1 sprig
  • pickled capers drained
    1 tbsp
  • lemon juice
    1 tsp
  • ground white pepper
    1 - 2 pinches
  • gelatine powder
    1 tsp
  • boiling water
    1 - 2 tbsp
Gougère puffs
  • Gruyère cheese or Swiss cheese, rind removed and cut into cubes (3 cm)
    80 g
  • water
    150 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • chilli powder
    1 pinch
  • butter
    80 g
  • plain flour
    120 g
  • eggs
    3
  • fresh chives or fresh dill, finely chopped, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 145 kcal / 611 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 4.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 224.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...