Parmesan gelato
TM6 TM5 TM31

Parmesan gelato

4.7 (10 ocen)

Składniki

Parmesan gelato

  • 150 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
  • 350 g double cream
  • 1 tsp ground paprika (opcjonalnie)

Balsamic reduction

  • 250 g balsamic vinegar
  • 30 g honey

Assembly

  • 1 ciabatta baguette, cut into thin slices
  • 4 tbsp extra virgin olive oil
  • 2 garlic cloves, cut into halves lengthways

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
726.7 kJ / 173 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
6.6 g
Tłuszcz
14.7 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
0.4 g
Sód
131.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy