![Parmesan gelato Parmesan gelato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/742A96C9-3214-441F-9DCF-F4E32819B0CC/Derivates/CDA36162-24E7-473D-BC78-8F9189A1BA57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesan gelato
- 150 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 350 g double cream
- 1 tsp ground paprika (opcjonalnie)
Balsamic reduction
- 250 g balsamic vinegar
- 30 g honey
Assembly
- 1 ciabatta baguette, cut into thin slices
- 4 tbsp extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves, cut into halves lengthways
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 726.7 kJ / 173 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 131.2 mg
Alternatywne przepisy
Baked artichoke dip
35min
Smashed pea and bean dip
30min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Pâtè with Riesling
3h
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Gougère puffs with salmon mousse
25 Std. 35 Min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 godz. 10 min
Pecan pie cheesecake cups
35min
Chicken and port pâté
1h 30min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30min