Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesan gelato
- 150 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 350 g double cream
- 1 tsp ground paprika (opcjonalnie)
Balsamic reduction
- 250 g balsamic vinegar
- 30 g honey
Assembly
- 1 ciabatta baguette, cut into thin slices
- 4 tbsp extra virgin olive oil
- 2 garlic cloves, cut into halves lengthways
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 726.7 kJ / 173 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 131.2 mg
Alternatywne przepisy
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Carrot, feta and mint salad
40 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Smoked salmon mousse
5min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20 min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3 Std.
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Gin cocktail with watermelon ice cubes
24sa 15 dk
Leek and smoked salmon dip
55 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Oysters with lime granita
5min
Tapenade
10min