![Gluten free Viennesse whirl mince pies Gluten free Viennesse whirl mince pies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39eb73be07bd97e05610c5bffca9111d/Derivates/d89e9b3990c0140e76e130ae6afa6a843b372449.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 1 orange, peel only
- 40 g white sugar
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 200 g gluten free plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp xanthan gum
- 1 egg
- 20 g cold water
Topping
- 120 g white sugar
- 300 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 2 tsp natural vanilla extract
- 260 g gluten free plain flour
- 90 g gluten free cornflour
- ¾ tsp gluten free baking powder
- ½ tsp xanthan gum
Assembly and baking
- gluten free flour, to dust
- 250 g fruit mince (see Tips)
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1015.1 kJ / 242.6 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 21.9 mg
Alternatywne przepisy
Mini carrot and almond cakes
1 Std. 25 Min
Gluten free focaccia bread
1hod.
Summer fruits in mulled cider syrup
45 Min
Gluten-free Puff Pastry
1 godz. 30 min
Black tahini banana bread
1 godz. 20 min
Black rye bread
2h 35min
Sour Plum Sauce
55min
Piccalilli
720 Std. 35 Min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 godz. 5 min
Ginger fluff
50min
Gluten free carrot and almond cake
2hod. 30min
Lemon curd (TM6)
15 Min