![Spiced pear jam and chorizo Spiced pear jam and chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F59557D0-D0FE-473E-85FF-8A8C12C9F369/Derivates/3E8AC2B7-11F0-4761-BEFB-A6ECD3E9B1B8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 430 g pears (approx 3-4 pears), cores removed and cut into quarters
- 1 apple, core removed and cut into quarters
- 1 pinch saffron threads
- ½ tsp ground smoked paprika
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 200 g raw sugar
- 600 g chorizo (approx. 3-4), thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1058 kJ / 252 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 507.6 mg
Alternatywne przepisy
Brinjal (eggplant pickle)
1h 30min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9h 50 min
Prune and orange stuffing
10min
Plum and cherry paste
5 Std. 15 Min
Plum paste
1h
Spicy peach and mango chutney
45min
Brandy cream
15 min
Apple and ginger paste
6h 15min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45min
Quince paste
4 godz. 10 min
Cranberry and rosemary chutney
40 min
Citrus marmalade
2h 20min