Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů vody
- 200 gramů červené řepy, oloupané, nakrájené na kousky (3 cm)
- 120 gramů cibule, napůl
- 50 gramů celeru, na kousky
- 60 gramů mrkve, na kousky
- 80 gramů batátů, na kousky
- 50 gramů petržele, kořenu, na kousky
- 2 - 3 vejce
- 60 gramů hladké mouky
- olej, na smažení placiček
- 100 gramů jablek
- 1 špetka soli
- ½ špetky pepře, černého, mletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1584 kJ / 378 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 7.65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batátové lívance s chilli salsou
40min
Čočkovo-dýňový guláš
1h
Zeleninové placky z plechu
40min
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40min
Placičky ze zelené čočky
1h 15min
Špagety s batátovo-rajčatovou omáčkou
35 Min
Cizrnové karbanátky
11 Std. 10 Min
Hrachovo cizrnové toasty
10min
Květákovo-špenátové lasagne
1h 45min
Fazolové placičky
10h 30min
Čokoládové Digestives
1h 10min
Bramborové curry s květákem
1h 10min