Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly

Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly

5.0 8 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
20 kusů

Składniki

Špenátové lívance
  • 20 gramů droždí
  • 10 gramů cukru
  • 750 gramů mléka
  • 300 gramů hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 gramů mraženého špenátu, sekaného rozmrazeného a vymačkaného
  • 2 stroužky česneku (opcjonalnie) nebo podle chuti
  • majoránka, sušená podle chuti
  • ½ - 1 čajová lžička soli
Gorgonzolový přeliv
  • 20 gramů másla
  • 10 gramů hladká mouka
  • 200 gramů sýru gorgonzola
    200 gramů nivy
  • 150 gramů mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka čerstvě umletého pepře

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 20 kusů

Białko 125 g
Kalorie 10916 kJ / 2599 kcal
Tłuszcz 104 g
Błonnik 14 g
Węglowodany 291 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...