Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 80 g di nocciole spellate
- 3 mele, sbucciate e a fette
- 2 uova
- 80 g di farina di segale
- 140 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaio di cannella in polvere
- 150 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 70 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta soffice ai fichi
1h 30min
Torta di grano saraceno alle fragole
1h
Torta pesche, cannella e menta
1h
Pane dolce alla frutta
2h 55min
Pane dolce con frutta secca
2h
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Ciambella mele, zucca e olio di cocco
1h 30min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1h 10 min
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1h 30min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min