Torta di segale con mele e nocciole
TM6 TM5 TM31

Torta di segale con mele e nocciole

4.4 (50 ocen)

Składniki

  • 90 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
  • 80 g di nocciole spellate
  • 3 mele, sbucciate e a fette
  • 2 uova
  • 80 g di farina di segale
  • 140 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaio di cannella in polvere
  • 150 g di zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 70 g di latte

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1598 kJ / 382 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
49.1 g
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
3.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy