Gnocchi di ricotta e barbabietola

Gnocchi di ricotta e barbabietola

4.1 53 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pane raffermo
  • 700 g di acqua
  • 500 g di patate farinose pelate e a fette (1 cm)
  • 300 g di farina + q.b.
  • 200 g di barbabietola rossa cotta a fette (1-2 cm)
  • 100 g di ricotta di pecora a pezzi e precedentemente sgocciolata
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 1 pizzico di cannella in polvere
Condimento
  • 20 g di farina
  • 20 g di burro
  • 300 g di latte
  • 50 g di Gorgonzola
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 - 3 fili di erba cipollina fresca (opcjonalnie) tritata (1-2 mm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 670 kcal / 2803 kJ
Białko 29.1 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 96.2 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...