![Gnocchi con la "fioreta" Gnocchi con la "fioreta"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/300A5339-9C5B-41A8-B0CF-89DF9BE61D5A/Derivates/af2e93b2-5ed1-4045-8bad-6e31295dc3ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g di ricotta liquida (fioreta)
lub 250 g di ricotta fresca + 250 g di latte intero - 300 g di farina tipo 00
- 5 g di sale
- 50 g di burro
- 6 foglie di salvia fresca, lavate
-
formaggio di Malga grattugiato, a piacere
lub ricotta affumicata, grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2407.9 kJ / 575.5 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 641 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchetti di ricotta al tartufo
50 Min
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Canederli allo speck
2h 40min
Zelten
2h 55min
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55 min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Gnocchetti de gris
30 Min
Gnocchi di pane con radicchio e luganega
1h 30min
Strangolapreti alla trentina
4h
Gnocchi di polenta
25 Min
Spatzle agli spinaci
1 Std.
Spatzle verdi alla carbonara
1 Std.