![Mousse di ricotta e pesche Mousse di ricotta e pesche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5D4CE8E9-620A-4F8F-AAF2-54D99429A800/Derivates/5F56D8CC-1FE9-42D0-9400-48F895A4FA3B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 300 g di pesche nettarine, sbucciate e a tocchetti (1-2 cm)
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1714.5 kJ / 409.5 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 187.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 118.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 92.5 mg
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato (per 2 persone)
5 Std. 35 Min
Tortine all'albicocca
45min
Crostini con mousse prosciutto e funghi
2u. 20min
Gazpacho con ciliegine di bufala
15min
Aperitivo alla fragola
15min
Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille (TM6)
1 Std. 5 Min
Farro e filetto di maiale con glassa all'aceto balsamico
1h 15min
Tortini alla vaniglia e confettura di lamponi
1h
Pesto di pomodori secchi e aglio
10min
Gazpacho di carote
10min
Pollo in salsa verde
40min
Confettura di ananas e pepe rosa
55 min