![Minestra della nonna Minestra della nonna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28BC2A4E-6324-4D00-B302-17E5FE435B22/Derivates/933D10C1-B35D-420A-B1CE-4A9CDE8C722D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tuorli
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 30 g di cipolla bianca
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di prosciutto cotto a listarelle (1 cm)
-
400
g di piselli freschi
lub 400 g di piselli surgelati - 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 120 g di bulgur
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1422 kJ / 340 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di riso e ceci
30 Min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 min
Minestra di pane e lenticchie
55 Min
Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano
1 godz. 10 min
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 min
Zuppa di porri e orzo
45 Min
Minestra di orzo e piselli secchi
1 Std.
Minestra a crudo
30 Min
Zuppa di risoni, pancetta e verdure
55 Min
Minestra di patate
50 min
Zuppa d'orzo e fagioli
50 min