Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tuorli
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 30 g di cipolla bianca
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di prosciutto cotto a listarelle (1 cm)
-
400
g di piselli freschi
lub 400 g di piselli surgelati - 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 120 g di bulgur
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1422 kJ / 340 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro alla contadina
50 dk
Minestra di patate
50 dk
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 dk
Minestra saporita di riso e legumi
40 Min
Zuppa di risoni, pancetta e verdure
55min
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1sa
Zuppa di patate e mais
55min
Minestra di riso integrale con verdure e Parmigiano
1 Std. 10 Min
Minestra di orzo e piselli secchi
1sa
Virtù teramane
1sa
Zuppa di legumi con frittatina saporita
45 dk
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45 dk