![Polpettone in crumble fragrante Polpettone in crumble fragrante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1d2731e6-1865-4526-bdf6-df0a27e61732/Derivates/2bbbd0e8-6909-4911-b4ce-5016e746eef9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 150 g di pancetta a cubetti
- 6 fette di pancarré
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 700 g di carne trita mista (maiale e manzo)
- 40 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di sale
- 2 uova
- olio extravergine di oliva q.b.
- 150 g di carote a rondelle ( 1.5 cm)
- 150 g di patate, a dadini ( 1.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Polpette al sugo
45 分钟
Filetto di maiale all’uva
1h 15min
Polpettone di pollo con pistacchi
45 分钟
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1 Std.
Polpette di pollo con pancetta croccante
45 分钟
Quiche ai pomodorini
1 Std.
Polpettone di purè di patate e carne
1 Std.
Medaglioni alla pizzaiola
40 分钟
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.
Polpette alla mortadella
40 分钟
Polpettone ricotta e tonno
45 分钟
Polpettone di tonno
35min