Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 150 g di pancetta a cubetti
- 6 fette di pancarré
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 700 g di carne trita mista (maiale e manzo)
- 40 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di sale
- 2 uova
- olio extravergine di oliva q.b.
- 150 g di carote a rondelle ( 1.5 cm)
- 150 g di patate, a dadini ( 1.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Polpettone ricotta e tonno
45min
Polpettone di tonno
35min
Polpettone classico
1h 15 min
Medaglioni alla pizzaiola
40min
Quiche svuotafrigo
40min
Bocconcini di maiale al latte
50min
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Piccoli polpettoni in crosta
1h 10 min
Polpettone croccante
1h
Polpettone in crosta
1h 10 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h