![Filetto al vino passito e pepe verde (per 2 persone) Filetto al vino passito e pepe verde (per 2 persone)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C9EA50B-E789-4CE1-83B3-6D1B8364FB0A/Derivates/6E307B58-D29C-434E-A59C-D92CDBBD662E.jpg)
Wersje kompatybilne
Filetto al vino passito e pepe verde (per 2 persone)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di vino passito dolce
- 2 pizzico di sale
- 100 g di panna da cucina
- 1 cucchiaino di grani di pepe verde in salamoia
- 2 filetti di manzo (300 g circa), alti circa 2-3 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2079 kJ / 497 kcal
- Białko
- 32.4 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 40.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di manzo con salsa al vino rosso e ginepro
2 godz.
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Capesante gratinate
30min
Marinatura al Marsala
20min
Gamberoni con avocado e yogurt
35min
Filetto alla Wellington natalizio
3h 30min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 Min
Scampi alla busara
35min
Salmone con salsa bernese e asparagi
50min
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1h
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10h
Crema di scampi
1h 30min