![Pesto di ricotta e noci Pesto di ricotta e noci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4C033DE5-09CF-4AB0-B426-21D137FFDC3E/Derivates/F49114D5-AFE8-426E-B904-D0FCB6754593.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di gherigli di noci
- 150 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 50 g di latte
- 50 g di olio di semi di mais
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 6284 kJ / 1502 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 137 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di nocciole
10 Min
Pesto di mandorle
10 Min
Crostini di pane bianco con mousse al prosciutto crudo
5h 10 min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10 Min
Sugo bianco di ricotta e zucchine
30 Min
Pesto radicchio e noci
10 Min
Pesto di rucola
10 Min
Pesto alla siciliana
15 Min
Pesto di pomodori secchi
10 Min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min
Pesto di noci
15 Min