Pilaf di lenticchie e bulgur con zucca verde e gialla

Pilaf di lenticchie e bulgur con zucca verde e gialla

4.2 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di lenticchie lavate e scolate
    200 g
  • di cipolle a fettine
    40 g
  • foglia di alloro fresca, lavata e asciugata
    1
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    1000 g
  • di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cucchiaio
  • di bulgur
    100 g
  • di succo di limone spremuto fresco
    30 g
  • spicchio di aglio
    1
  • limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di zucchine a rondelle sottili
    100 g
  • di polpa di zucca a strisce sottili
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 268 kcal / 1121 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 43.1 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...