Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 porro, senza la parte verde
- 500 g di acqua
- 1 lime
- 240 g di ceci bianchi in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 75 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo riccio alla paprika, insalata di gamberi e edamame
40min
Polenta al formaggio
1 godz.
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1 godz.
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
35min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 godz. 40 min
Torrette di patate ai broccoli
1 godz.
Polenta ai porri
1h 5min
Cirighet
30 min
Acuka (Patè di noci e spezie)
10 min
Porri in crema delicata
35min
Quiche di patate e cipolle
55 min
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min