Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di gherigli di noci
- 2 mele sbucciate, senza torsolo ed a fette tonde (minimo ½ cm)
- 20 g di pinoli
- 20 g di uvetta
- 50 g di zucchero di canna
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 15 g di Rum scuro
- 500 g di acqua
Crema alla cannella
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 20 g di farina tipo 00
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di latte
- 1 uovo
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato e a pezzi (1-2 cm)
- farina tipo 00 q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Composizione
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3641.7 kJ / 870.4 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 90.5 g
- Tłuszcz
- 52.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 355.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillekipferl
45 Min
Madeleine con crema inglese alla vaniglia
1h
Zuppa di patate e mais
55 Min
Cheesecake al limone
5 godz. 25 min
Buchteln
4 Std.
Salsa bolzanina
15 min
Panini del venerdì santo (Hot cross buns)
4 Std.
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2 godz. 20 min
Flan patissier
2 godz.
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1 Std. 30 Min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Strudel di mele
1 Std. 35 Min