![Strudel viennese scomposto Strudel viennese scomposto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE087797-E5B6-4FC6-83F3-B9DF6B62EF01/Derivates/909FC731-D48B-4C43-B5C2-BEC9ACAA56AC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di gherigli di noci
- 2 mele sbucciate, senza torsolo ed a fette tonde (minimo ½ cm)
- 20 g di pinoli
- 20 g di uvetta
- 50 g di zucchero di canna
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 15 g di Rum scuro
- 500 g di acqua
Crema alla cannella
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 20 g di farina tipo 00
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di latte
- 1 uovo
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato e a pezzi (1-2 cm)
- farina tipo 00 q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Composizione
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3641.7 kJ / 870.4 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 90.5 g
- Tłuszcz
- 52.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 355.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana alla curcuma con gamberi al curry
2 godz. 10 min
Polenta in fiur
1hod.
Crumble di pesche al Passito a Cottura Lenta con bacche di goji
4 godz. 30 min
Minestra di castagne
1 Std. 40 Min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Torta langotta di Luca Montersino
1hod. 15min
Soufflé al Castelmagno
55min
Crêpes al radicchio e carciofi
1 Std. 50 Min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Strudel di mele
1hod. 35min
Crostata di zucca all'amaretto
3h 45min
Cheesecake al cacao e frutti di bosco
40min