Strudel viennese scomposto

Strudel viennese scomposto

3.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di gherigli di noci
  • 2 mele sbucciate, senza torsolo ed a fette tonde (minimo ½ cm)
  • 20 g di pinoli
  • 20 g di uvetta
  • 50 g di zucchero di canna
  • 50 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • 15 g di Rum scuro
  • 500 g di acqua
Crema alla cannella
  • 50 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 20 g di farina tipo 00
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 250 g di latte
  • 1 uovo
Pasta sfoglia veloce
  • 200 g di burro congelato e a pezzi (1-2 cm)
  • farina tipo 00 q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Composizione
  • zucchero a velo q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 870.4 kcal / 3641.7 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 52.9 g
Węglowodany 90.5 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 28.2 g
Sód 355.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...