![Aspic di pesche e mirtilli Aspic di pesche e mirtilli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02075c8b-a4ac-4b11-8473-d68ab51394e3/Derivates/8481842f-4f9e-45d2-a16f-bba3581e21cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pesche
- acqua bollente q.b. per l'ammollo delle pesche
- 80 g di zucchero
- 2 cucchiai di Cointreau + q.b.
- 600 g di succo di mela
- 15 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua e strizzata
- ½ limone, il succo
- 100 g di mirtilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 435.3 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringhe
2h
Bignè lumachine
Brak ocen
Risotto meneghino rivisitato
50 Min
Piccole cheesecake al pistacchio e mango
2h 30min
Burro all'arancia
3 godz. 30 min
Crema catalana al cioccolato
50 Min
Mug cake al limone e mandorle
20p
Irish Coffee
10p
Budino uova e latte al caramello
1h 30min
Gelatina al vino rosso e mirtilli
35 Min
Purea di pere e marroni al Rum
35 Min
Crème caramel
3h 45min