![Piccole cheesecake al pistacchio e mango Piccole cheesecake al pistacchio e mango](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/236C6A2A-1B55-4A6F-843F-F6BD48913EC0/Derivates/C0BA7CB0-5BC6-4E72-8B05-6917E0AA2B85.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g di pistacchi
lub 40 g di nocciole sgusciate - burro, q.b. per imburrare
- 8 foglioline di menta fresca, + q.b. per decorare
- 1 lime, preferibilmente biologico, la scorza
- 2 cucchiai di amido di mais (maizena) (30 g)
-
100
g di zucchero grezzo di canna
lub 100 g di zucchero - 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 250 g di ricotta
- 4 uova
- 500 g di acqua
-
1
mango, a dadini
lub 2 pesche, a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1906 kJ / 455 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Monte bianco
1 Std. 5 Min
Meringata al cioccolato
9 Std. 25 Min
Crema di mais (creamed corn)
30 Min
Cestini di mela al riso esotico
1 Std.
Chutney di zucca
1 Std. 10 Min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1j 35 menit
Elisir del tempo
10 min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3h 15min
Salsa turca
10 min
Chantilly ai chiodi di garofano
20 Min
Semifreddo alla crema al Whisky
5h 30min
Granchio ripieno
1 Std. 10 Min