![Spongata Spongata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/269418.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 170 g di farina tipo 00
- 50 g di burro, a pezzi
- 15 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 50 g di vino bianco
Ripieno
- farina q.b.
- burro q.b.
- 25 g di mandorle pelate
- 25 g di gherigli di noci
- 25 g di nocciole sgusciate
- 50 g di fette biscottate, a pezzi
- 25 g di vino bianco
- 100 g di miele
- 50 g di pinoli sgusciati
- 25 g di uvetta
- 25 g di scorza di arancia candita
- 25 g di scorza di limone candita
- 5 g di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 906 kJ / 216.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nadalin
6sa 30 dk
Grissini di farro integrali
3h
Risotto meneghino rivisitato
50 min
Crema al mandarino
20 Min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40min
Pizza ai frutti di mare
2 Std.
Crostata di zucca all'amaretto
3h 45min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1sa 45 dk
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1 godz. 35 min
Lingue croccanti ai cereali
3h
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1 Std. 30 Min