Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 170 g di farina tipo 00
- 50 g di burro, a pezzi
- 15 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 50 g di vino bianco
Ripieno
- farina q.b.
- burro q.b.
- 25 g di mandorle pelate
- 25 g di gherigli di noci
- 25 g di nocciole sgusciate
- 50 g di fette biscottate, a pezzi
- 25 g di vino bianco
- 100 g di miele
- 50 g di pinoli sgusciati
- 25 g di uvetta
- 25 g di scorza di arancia candita
- 25 g di scorza di limone candita
- 5 g di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 906 kJ / 216.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Composta di cipolle rosse
2 Std.
Torta deliziosa di mandorle
9h
Torta di mandorle e cioccolato
1sa 30 dk
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 Std. 15 Min
Strudel viennese scomposto
2 Std. 5 Min
Gnocchi alle ortiche
1 Std. 10 Min
Panini venostani
3h
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4h 50min
Nadalin
6h 30 min
Agnolotti del plin
10 Std. 30 Min
Ravioli ai carciofi
1sa 30 dk
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 godz. 45 min