Wersje kompatybilne
Dolce al semolino con albicocche e crema inglese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dolce al semolino
- 1 cucchiaio di scorza di limone
- 1 stecca di vaniglia, a metà
- 1 stecca di cannella
- 700 g di succo di frutta all'albicocca
- 100 g di semolino di grano duro
- 50 g di mascarpone
- 50 g di zucchero semolato
- 6 albicocche mature, in quarti
Crema inglese
- 4 tuorli d'uovo
- 60 g di zucchero semolato
- 10 g di zucchero vanigliato, fatto in casa
- 400 g di latte parzialmente scremato
- scorza di limone grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1330 kJ / 314 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 51.3 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake ai mirtilli
5h
Salsa all'arancia
25 min.
Cremoso al caffè
5h 30 min
Purè di manioca
50 min.
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Burro ai funghi porcini
4h
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30 min.
Tiramisù all'ananas e fragole (vegan)
2h 30min
All shook up
10 min.
Gelatina al vino rosso e mirtilli
35min
Crêpes di farina di mais con salsa alle arance
45 min.
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6h 30min