Dolce al semolino con albicocche e crema inglese

Dolce al semolino con albicocche e crema inglese

3.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

Dolce al semolino
  • di scorza di limone
    1 cucchiaio
  • stecca di vaniglia a metà
    1
  • stecca di cannella
    1
  • di succo di frutta all'albicocca
    700 g
  • di semolino di grano duro
    100 g
  • di mascarpone
    50 g
  • di zucchero semolato
    50 g
  • albicocche mature, in quarti
    6
Crema inglese
  • tuorli d'uovo
    4
  • di zucchero semolato
    60 g
  • di zucchero vanigliato, fatto in casa
    10 g
  • di latte parzialmente scremato
    400 g
  • scorza di limone grattugiata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 314 kcal / 1330 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 51.3 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...