Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 200 g di farina di grano duro
- 100 g di burro freddo a pezzi
- 70 g di acqua fredda
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di erba cipollina secca
Mousse di salame e ricotta
- 160 g di salame a dadini
- 200 g di ricotta, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- semi di sesamo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse di salmone su tartine di segale
15 min
Bignè al ripieno di gamberetti
1 Std. 20 Min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1 Std.
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 godz.
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1 Std.
Cannoncino al salmone affumicato e cioccolato bianco (di Sebastiano Rovida)
40 min
Mini fior di cheesecake
2h 15min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Baci di dama salati al formaggio
1 Std.
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1h 25min
Bignè con tre mousse
2h