Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di mandorle pelate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantuccini di Prato
1 godz.
Cantucci integrali cioccolato e nocciole
50 min
Cantucci
1h 50min
Cantuccini pistacchio, pomodori secchi e olive
40min
Canestrelli salati al formaggio e frutta secca
1h 30min
Biscotti salati con olive nere e semi di chia
1h 30min
Crema fritta alla veneziana
1h 30min
Biscotti da inzuppo
45min
Pasta al vino
5min
Frollini al pesto
1h 30min
Crema Bimby ® al limone
45min
Crema Bimby ®
45min