![Cantucci al rosmarino Cantucci al rosmarino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/270778.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di mandorle pelate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Cantucci
1 godz. 50 min
Canestrelli salati al formaggio e frutta secca
1 Std. 30 Min
Colomba classica
6 godz. 45 min
Panpepato
25h 40min
Crescia al formaggio
3 Std. 10 Min
Colomba salata vegetariana
1h
Ruote limone e pepe
1h
Torrone napoletano
4 Std.
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Panettone gastronomico
26h
Schiacciate ai semi di sesamo e papavero
40 min