Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- le zeste d'une orange non traitée
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 œufs
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 648 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleines au miel
20min
Cookies rhum-raisins
25min
Financiers au citron
40min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6h 25min
Cake à la noix de coco
1h 15min
Brioches fourrées au praliné
2h 45min
Cupcake chocorange
50min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min
Petits cakes aux fruits secs et citron
45min
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Biscuits au citron
50min