Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- le zeste d'une orange non traitée
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 œufs
- 10 g d'eau de fleur d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 648 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Oreillettes au citron et à l'orange
1h 30min
Cake à la noix de coco
55min
Cake orange-pavot
1 godz. 15 min
Biscuits au citron
50min
Biscuits aux amandes
35min
Biscuits à la confiture
1 godz.
Gâteau tout citron
55min
Ginger nuts
1 godz.
Madeleines au citron vert
45 min
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Madeleines au miel
20min