Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1429 kJ / 335 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie aux graines
6h
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Baguette express
2h 35min
Pain cocotte
2h 20min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie
3h 20min
Petits pains suédois
16小时
Pain ciabatta
3h 45min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Baguette viennoise
4 godz. 25 min