Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1429 kJ / 335 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2u. 35min
Pain cocotte
2h 20min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie
3h 20min
Petits pains suédois
16h
Pain de mie aux graines
6 Std.
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Pain aux graines
5h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min