Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 citrons jaunes non traités
- 180 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre pommade, et un peu pour le moule (voir "Conseil(s)")
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 180 g de farine de blé, tamisée
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1625.9 kJ / 385.8 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Cake aux pommes
1u.
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40min
Gâteau aux pommes
40min
Gâteau à l'orange
1u.
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Cake au citron vert
1u.
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1h 10min
Gâteau magique au citron
3h 15min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35min
Cake fondant au chocolat
35min
Quatre-quarts
55min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40min