Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 1 œuf
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
La garniture
- 100 g de beurre doux
- 2 œufs
- 120 g d'amandes en poudre
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de rhum
- 1000 g d'abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 125 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2925 kJ / 700 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrés gourmands aux abricots
3 Std.
Moelleux aux pommes
50 min
Tarte abricot-framboise
1h 15 min
Tarte à la fleur d'oranger
2h
Tarte amandine aux cerises
2h 30 min
Tartelette fine aux fraises et crème à la pistache
3 Std.
Oranais
1h 30min
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20 min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Clafoutis aux abricots
55 min
Flaugnarde aux poires
50 min
Tarte normande
1h 25 min