Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre, pour le moule
- 2 oranges non traitées
- 125 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- le jus d'un citron jaune (30 g env.)
- 245 g d'amandes en poudre
- 40 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1450.8 kJ / 346.4 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Cake à la noix de coco
55 min
Cake au citron vert
1 Std.
Cake au citron vert
1 Std.
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Cake aux figues
1 Std. 10 Min
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 min
Gâteau et sirop à l'orange
1 Std. 15 Min
Gâteau pommes-cannelle
1 Std.
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Gâteau super pomme
55 min
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min
Cake aux pommes
1 Std.