Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 275 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 350 g de sucre en poudre
- le zeste de 5 citrons verts non traités
- 5 œufs
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 25 g de rhum
- 1 pincée de sel
- 1 sachet de levure chimique (11 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2116 kJ / 499 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 69.6 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
Alternatywne przepisy
Gâteau au citron
2h
Cake mi-figue mi-raisin
55 min
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Gâteau tout citron
55 min
Cake au citron vert
1 Std.
Cake à l'ananas
55 min
Cake weekend épicé à l'orange
55 min
Madeleines à l'orange
1 Std.
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40min
Quatre-quarts au citron très doux
1 Std.
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min