Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, et un peu pour le moule
- 220 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 orange non traitée
- 280 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de rhum
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 c. à café de quatre-épices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1730 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake à l'abricot
50 Min
Cake aux poires très épicé
1 Std. 10 Min
Petits gâteaux au gingembre
35 Min
Cake à la noix de coco
55 Min
Cake orange-pavot
1 godz. 15 min
Gâteau aux fruits
55 Min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Gâteau et sirop à l'orange
1 godz. 15 min
Gâteau pomme-raisin
1 godz. 15 min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1 Std. 10 Min
Cake mi-figue mi-raisin
55 Min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min