Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, et un peu pour le moule
- 220 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 1 orange non traitée
- 280 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de rhum
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 c. à café de quatre-épices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1730 kJ / 408 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 57.1 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1h 10min
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Cake macadamia-noisette
45min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Cake à la noix de coco
55min
Cake orange-pavot
1h 15 min
Gâteau à l'orange
1h
Cake orange-pavot
1h
Gâteau tout citron
55min
Cake citron-pavot
1h 45min
Gâteau pomme-raisin
1h 15 min