Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cèpes frais
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de beurre doux
- 30 g d'oignon jaune
- 170 g de farine de blé
- 800 g de lait entier, à température ambiante
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 400 - 500 g de chapelure
- 3 œufs, battus
- 300 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1446 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette
1 Std. 15 Min
Minigratins à la grecque
20 Min
Croustillant méditérranéen
1 Std. 15 Min
Crème fouettée
10 Min
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1 Std. 20 Min
Mini-hamburgers italiens
40min
Faisselle de chèvre au pesto d'herbes sucré
1 Std. 15 Min
Falafels
24h
Roses des sables
1 Std. 30 Min
Boulettes de bœuf aux cacahuètes
1 Std. 20 Min
Effiloché de canard en parmentier
55 min
Aligot
40min