Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cèpes frais
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de beurre doux
- 30 g d'oignon jaune
- 170 g de farine de blé
- 800 g de lait entier, à température ambiante
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 400 - 500 g de chapelure
- 3 œufs, battus
- 300 g d'huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1446 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelette boudin-pomme façon tartelette au chocolat
1sa 45 dk
Roses des sables
1 Std. 30 Min
Croquettes de cailles braisées
15h
Faisselle de chèvre au pesto d'herbes sucré
1h 15min
Eclairs au cantal et chutney de poires
1sa 45 dk
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Pain marocain
2h 45min
Blinis de champignons, sauce citron-ciboulette
1h 15min
Tielle sétoise
3 godz. 30 min
Raviolis aux crevettes (Xia jiao)
1h 15min
Aligot
40min
Nems au porc
55 Min