Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé à plat en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La frangipane
- 130 g de sucre en poudre
- 100 g beurre doux
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 130 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande (opcjonalnie)
- 2 œufs
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2342 kJ / 563 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 43.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux vanillés
1h 20min
Bûche express au praliné
45min
Roulé de pain
1 godz. 15 min
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.
Le drômois
12hod. 45min
Galette à la crème d'amande
1h 20min
Mini-dacquoises au chocolat
4h
Bavarois cerise-pistache
6 godz. 30 min
Dacquoise
40min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 godz.
Biscuit roulé
1h 50min
Trianon
3 Std.