Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le saladier
- 300 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée,
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 20 g de sucre en poudre
- 550 g de farine à pain
- 1 ½ c. à café rase de sel
- 1 œuf, légèrement battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
4h 25min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Baguette express
2u. 35min
Pain cocotte
2h 20min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Pain de mie
3h 20min
Pain de mie aux graines
6 Std.
Pain express (Simplicité)
1h 15min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 godz.
Brioche "super bonne"
3h
Brioche de Jeanne
4h 15min