
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le saladier
- 300 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche émiettée,
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 20 g de sucre en poudre
- 550 g de farine à pain
- 1 ½ c. à café rase de sel
- 1 œuf légèrement battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 93 kcal / 391 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 0.7 g