Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
La crème d'amande
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 10 g rhum
- 100 g beurre doux, mou
- 1 œuf
Le montage et la finition
- 1 œuf, battu à la fourchette
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2895 kJ / 696 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dacquoise
40min
Gâteau de Pâques
1h 55min
Eclairs de printemps à la verveine
24h
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
L'escargot chou
1h 15min
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Croquant au chocolat
16hod. 20min
Choux craquelins au gianduja
17 Std.
Bûche express au praliné
45min
Paris-Brest
3h
Brioche de Jeanne
4h 15min