Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
La crème d'amande
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 10 g de sucre vanillé maison
- 10 g rhum
- 100 g beurre doux, mou
- 1 œuf
Le montage et la finition
- 1 œuf, battu à la fourchette
- 2 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2895 kJ / 696 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux vanillés
1 Std. 20 Min
Galette des rois à la crème d'amande
1 Std. 15 Min
Nid de Pâques
1 godz. 45 min
Mini-dacquoises au chocolat
4 Std.
Amandine à la cerise
2h
Briochettes feuilletées
2h 45min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Dacquoise
40 min
Amandine aux abricots
1h 30min
Financiers pralinés
35min
Brioche de Jeanne
4h 15min
Gaufres de Liège
1h 30min