Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson au four
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le saladier
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 327 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Pain au lait (Simplicité)
2h 20 min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pain cocotte
2h 20 min
Pain Cocotte
3u.
Pain de mie
3h 20min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain au chocolat
24h
Pain express (Simplicité)
1h 15min
Baguette viennoise
4hod. 25min
Brioche "super bonne"
3u.