Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson au four
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le saladier
- 1 c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 327 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3 godz. 45 min
Baguette tradi'graines
3h 30min
Baguette viennoise
4h 25min
Pain cocotte
2h 20min
Pain Cocotte
3h
Pain de mie moelleux
3h 25min
Pain de mie
3 Std. 20 Min
Miniviennoiseries express
5 godz. 20 min
Croissant
16h
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Pain express (Simplicité)
1 Std. 15 Min
Baguette tradition et baguette épi
5óra 15p