Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant aux épices
- 80 g de biscuits speculoos, coupé en deux
- 15 g de beurre
Le lemon curd
- 1 - 2 citrons jaunes non traités, ziste retiré, coupés en quartiers et épépinés, à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de beurre
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 125 g de sucre en poudre
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 1 filet de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta exotique, épices-crevettes
2h 30min
Verrines choco-caramel-speculoos
3u. 40min
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45min
Tarte au citron destructurée
20min
Mousse au chocolat magique
15 Min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Pannacotta au lemon curd
1 Std. 45 Min
Pannacotta noix de cajou, coulis de framboises
2h 30min
Tartelette façon "mojito"
4óra 20p
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min
Tarte sans cuisson aux fraises et speculoos
45min