Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant aux épices
- 80 g de biscuits speculoos, coupé en deux
- 15 g de beurre
Le lemon curd
- 1 - 2 citrons jaunes non traités, ziste retiré, coupés en quartiers et épépinés, à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de beurre
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 125 g de sucre en poudre
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 1 filet de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Tarte au citron destructurée
20min
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Tartelette à l'avocat
45min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Mousse fruits de la Passion
2h 30min
Pannacotta au lemon curd
1h 45min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3 Std. 50 Min
Tarte au citron
12 godz.
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Mousse vanille-pomme
7h
Mousse citron vert-basilic
2h 30min