Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre doux, ramolli
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à café bombées de sel
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3005 kJ / 712 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 102.8 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain cocotte
2u. 20min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain Cocotte
3 Std.
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain de mie
3h 20min
Pain au chocolat
24h
Pain au lait (Simplicité)
2u. 20min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Brioche "super bonne"
3 Std.