Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buey de mar relleno
- 500 g de agua
- 1 buey de mar vivo (500-700 g)
- 50 g de lomo de rape (sin piel ni hueso)
- 2 gambones crudos enteros
- 50 g de puerro en rodajas
- 30 g de mantequilla
- 30 g de harina
Provenzal
- 1 ramita de perejil fresco
- 10 g de pan
- ½ diente de ajo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1203 kJ / 287 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 14.65 g
- Tłuszcz
- 13.96 g
- Błonnik
- 1.44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vieiras "Rias baixas"
1h 10min
Almejas a la marinera
30min
Chipirones rellenos
1h 10min
Centollos con cabrales y sidra
1u.
Nécoras y cigalas al vapor
35min
Berberechos al vapor con lima
20min
Tigres
1u.
Mariscada
3h 30min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min
Arroz con bogavante
1u.
Mejillones al vino
30min