Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buey de mar relleno
- 500 g de agua
- 1 buey de mar vivo (500-700 g)
- 50 g de lomo de rape (sin piel ni hueso)
- 2 gambones crudos enteros
- 50 g de puerro en rodajas
- 30 g de mantequilla
- 30 g de harina
Provenzal
- 1 ramita de perejil fresco
- 10 g de pan
- ½ diente de ajo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1203 kJ / 287 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 14.65 g
- Tłuszcz
- 13.96 g
- Błonnik
- 1.44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipirones rellenos
1 godz. 10 min
Bígaros al vapor de algas
30 min
Almejas a la marinera
30 min
Txangurro
1 godz. 10 min
Chipirones, morcilla y manzana
1h
Mariscada
3h 30min
Centollos con cabrales y sidra
1h
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40 min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 min
Rape en salsa americana
1h