Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas
- 1 - 2 cucharadas de sal gorda
- 12 gambones frescos
- 90 g de aceite de oliva
- 100 g de brandy
- 500 g de agua
- 180 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento verde
- 100 g de pimiento rojo
- 1 cucharada de pimentón
- 4 - 5 pimientos del piquillo
- 250 g de patatas chascadas
- 1000 g de pulpo cocido en trozos de 2 cm
- 1 - 2 pellizcos de azafrán
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 4 nécoras frescas, cortadas por la mitad
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1149 kJ / 275 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 1005.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1j
Caldeirada de peixe
40 min
Pulpo y rape amariscado
1 Std. 15 Min
Rape con salsa de carabineros
50 menit
Sopa de berberechos y gambones
50 menit
Patatas con mejillones
30 min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 Min
Bacalao con gambones y almejas
45 Min
Rape en salsa americana
1j
Risotto de calamares y langostinos
1j
Arroz con sepia y cigalas
1j
Paella de marisco
50 menit