Pulpo amariscado

Pulpo amariscado

4.9 34 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

  • agua para cubrir las almejas
  • 1 - 2 cucharadas de sal gorda
  • 500 g de almejas frescas
  • 12 gambones frescos
  • 90 g de aceite de oliva
  • 100 g de brandy
  • 180 g de cebolla
  • 100 g de pimiento verde
  • 100 g de pimiento rojo
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cucharada de pimentón
  • 4 - 5 pimientos del piquillo
  • 250 g de patatas chascadas
  • 1 - 2 pellizcos de azafrán
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 4 nécoras frescas, cortadas por la mitad
  • 1000 g de pulpo cocido en trozos de 2 cm
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 275 kcal / 1149 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 8.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 1005.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...