Wersje kompatybilne
Crema de gambas al brandy con caviar de erizos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de gambas frescas enteras sin pelar medianas
- 800 g de agua
- 150 g de zanahoria en trozos
- 60 g de puerro en trozos (solo la parte blanca)
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de brandy
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 50 g de arroz de grano redondo
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 cucharadas de cebollino fresco picado
- 1 lata pequeña de caviar de oricios (50-60 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1029 kJ / 246 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisque de bogavante
50 Min
Bombones de gambón y su bisque
1ωρ. 50 λεπτ.
Sopa de mejillones al azafrán
40 min
Vieiras a la plancha con mermelada de chile
25 min
Crema de espárragos y gambas
30 min
Sopa de berberechos y gambones
50 Min
Crema tibia de espárragos con berberechos
5 Min
Crema de mejillones
1 Std.
Crema de marisco
40 min
Vichyssoise de espárragos
30 min
Crema de gambones
45 min
Crema con rape y gambas
30 min