Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pimiento rojo (aprox. 500 g)
- 1 berenjena (aprox. 400 g)
- 1 cebolla (250-300 g) cortada por la mitad
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ de cucharadita de sal
- 2 huevos
- 1000 g de agua
- 500 g de patatas cortadas en rodajas de 5 mm
- 1 lata de filetes de anchoa en aceite (de L'Escala®)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1730 kJ / 414 kcal
- Białko
- 12.49 g
- Węglowodany
- 33.41 g
- Tłuszcz
- 25.59 g
- Błonnik
- 7.95 g
Alternatywne przepisy
Hervido
40min
Ensalada de garbanzos con bacalao y encurtidos
30min
Ensalada de lentejas con mozzarella, alcachofa y tomate
5 godz.
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Coca de verduras
40min
Ensaladilla rusa
1h 15min
Brazo de patata
45min
Xató
15min
Ensalada de patata con salmón y aguacate
45min
Esqueixada de bacalao
15min
Tortilla de alcachofas
30min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min