Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pimiento rojo (aprox. 500 g)
- 1 berenjena (aprox. 400 g)
- 1 cebolla (250-300 g) cortada por la mitad
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ de cucharadita de sal
- 2 huevos
- 1000 g de agua
- 500 g de patatas cortadas en rodajas de 5 mm
- 1 lata de filetes de anchoa en aceite (de L'Escala®)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1730 kJ / 414 kcal
- Białko
- 12.49 g
- Węglowodany
- 33.41 g
- Tłuszcz
- 25.59 g
- Błonnik
- 7.95 g
Alternatywne przepisy
Hervido
40 min
Tortilla de alcachofas
30 min
Rape al vapor con salsa verde
20 min
Sepia al ajillo
25 min
Trinxat de col
1h 15min
Xató
15 min
Zarzuela de pescados y mariscos
1 godz.
Albóndigas con sepia
1 godz. 20 min
Esqueixada de bacalao
15 min
Brazo de patata
45 min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Panellets
10h 30min