Wersje kompatybilne
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon, Carrots and Beans
- ½ - 1 tsp cayenne pepper
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 pinches ground white pepper
- 4 fresh salmon fillets, skinless (150-180 g each, 4 cm thick)
- 200 g carrots, cut in pieces (approx. 2 mm)
- 250 g flat green beans, halved
Mango Sauce
- 250 g ripe mangoes, cut in pieces (approx. 3 cm)
- 50 g brandy
- 1 tsp curry powder
- 300 g water
- 100 g double cream
- 120 g plain yoghurt
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground white pepper
- 1 sprig fresh parsley, leaves only, to garnish (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2144 kJ / 513 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 Min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40min
Cod with citrus butter
50min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20 Min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3 Std. 35 Min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Balsamic Salmon and Courgette Noodles
25 Min
Prawn and Cucumber Salad
55 Min
Pasta Salad with Cod and Tartare Sauce
1 Std. 45 Min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30min
Seafood Stew with Coconut Milk
35min