Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pollock, sliced (1 cm)
- 2 Tbsp lemon juice
- 1 ¾ tsp fine sea salt
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 30 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 300 g chopped spinach, frozen, thawed, drained
- ¾ tsp ground black pepper
- 40 g butter, diced, plus extra for greasing
- 70 g plain flour
- 650 g milk
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ tsp dried basil
- 12 dried lasagne sheets
- 120 g mozzarella, sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 494 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sardine and Pea Pilaf
40min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1 Std. 25 Min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1 Std. 10 Min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 Std.
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 Min
Apricot, Hazelnut and Feta Couscous with Mixed Vegetables
1 Std. 15 Min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1 Std. 15 Min
Tuna-stuffed Tomatoes
35min
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 Min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.